Spiken och Svalnäsbadet – Lidköping

Hej

Redan torsdag, men än har vi några dagar kvar här på Kollandsö i Lidköping. Idag kände vi inte för att åka direkt någonstans då vi varit och flackat så mycket nu sedan vi kom hit och haft långa dagar ute på vift. Vi valde därför att ta sovmorgon och även en lugn start. Idag visade temperaturen 20 grader och strålande sol. Det innebär ju att man i alla fall vill åka iväg på något och vad hade Kollandsö att erbjuda?

Häng Med!

Spikens Fiskehamn

När vi frågat runt och även läst om själva så är ➤ Spikens Fiskehamn en självklar plats att besöka då man är på semester i Lidköping. Vi tog oss dit och det låg ju bara några kilometer från stugan. Hade man haft cyklar med sig hade man kunnat cyklat dit och haft en dag utan att använda bilen. När vi var på plats då fick man direkt sommar, hamn, båtar och den där härliga ”Vi på Saltkråkan-känslan”. Samt jag i min blåa klänning kände mig som Malin i Saltkråkan ett tag, eller något hehe. Spiken hamn hade verkligen mycket att erbjuda och det fanns butiksbodar som sålde hantverk, inredning, kläder, husgeråd, smink, ostar och allt möjligt man kan tänka sig. Det fanns även café, restauranger med god mat och även såklart färsk fisk. Överallt man kunde äta hade man utsikt mot vackra Vänern.

Spiken är klassad som en av Europas största fiskehamnar. Vissa av butikerna har öppet sommarmånaderna från maj till augusti. Vissa av verksamheterna har öppet året runt och är en fungerande verksamhet. Här kan du köpa nyrökt fisk och delikatesser samt Vänerlöjrom. Du kan även njuta av olika glassmaker på glasscaféet, där sortimentet är väl genomtänkt. Vi gick in och kollade i alla sjöbodar med butiker och det var lockande sortiment. Jag hade kunnat shoppat massor av saker.

Kika in på deras hemsida och läs mer om vad som finns på Spikens Fiskehamn!

Svalnäsbadet – Vänerns Riviera

När vi hade varit på Spiken ett tag så strålade solen ordentligt och vi kände att vi ville ta oss ett dopp eller två. Det var skönt att bara fatta besluten spontant när de dök upp. Innan vi åkte hade jag kollat upp vad man kan göra i Lidköping och vilka badplatser som var härliga att besöka. Då läste jag att ➤ Svalnäsbadet vid Hindens Rev var omtalat och fint. Det låg några kilometer utanför Lidköping, så vi åkte hem och hämtade badkläder och badhanddukar. Vi fick åka in en bit på landet igen och på en smal snäv skogsväg. Man fick första känslan direkt att ”VART TAR GPS:EN OSS NU?” Samt det var så smal väg att man hade fått problem om man fick bilmöte. Det fick vi som tur var inte, det stod en skylt parkering efter ett tag och vi svängde in där och parkerade.

Där möts vi av VÄLKOMMEN TILL SVALNÄSBADET

Först går man igenom en ganska lång bit genom en sval gångsväg genom skogen, sedan möts man av flera kilmeter långt paradis. En känsla av att man befinner sig utomlands när man kliver ner på sanden. På Svalnäsbadet har man omklädningsrum, kiosk och toaletter. Det finns även två parkeringar, men jag misstänker att vi tog den som var längst bort. Badplatsen är barnvänlig med långgrunt och helt perfekt botten som är räfflad sandbotten. Hur skönt som helst att gå runt där i vattnet och ha fötterna i sanden. Idag var det mycket vågor och det är också extra härligt, tycker jag, då vattnet känns så mjukt och lent när man badar i större sjöar. Vänern är ju Sveriges största sjö, coolt ju!

Svalsnäsbadet har också fått år efter år utmärkt betyg på vattenkavliten, därför ett tryggt och bra ställe att bada och semestra vid.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

GODKÄND AV VIKTVÄKTARNA: Jag har fått godkänt och tillåtelse av viktväktarna att lägga ut deras recept på bloggen!

4 reaktioner till “Spiken och Svalnäsbadet – Lidköping

  1. Så kul att vara i Lidköping. Förstår att ni behövde lite sovmorgon när man gjort mkt. Och kul att vädret lyste ☀️

    Gilla

  2. Å, så härligt det ser ut! Jag har varit där ute på Kållandsö flera gånger, där är såå fint! Svalnäsbadet ser underbart ut. Måste ta mig dit nån gång. Vi har vandrat ut på revet några gånger (det är en jättefin tur att gå!) men inte hittat det fina badet som ju verkar ligga på vägen till Hindens rev. Ha en fortsatt fin semester! Har ni varit i Lidköping? Det är en mysig stad att besöka!

    Gilla

  3. Oj vilken skillnad på väder. Här är bad långt bort, jeans och jacka på och känns som september månad.
    Ser mysigt ut på Kollerön 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.